Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Agenția Națională Transport Auto în parteneriat cu Inspectoratul Național de Patrulare continuă verificarea și sancționarea șoferilor care transportă pasageri fără autorizație. În ultimele zile,  zeci de conducători auto s-au ales cu amenzi după ce au încălcat legislația în vigoare. 

Astfel, polițiștii de patrulare alături de angajații ANTA verifică atât conducătorii de taxi, cât și cei ai microbuzelor. Numai în ultima săptămână, sute de conducători auto s-au ales cu amenzi de 120 de puncte contravenționale și le-au fost ridicate plăcuțele de înmatriculare a autoturismelor.  În zilele următoare, raziile efectuate de ofițerii ANTA în comun cu cei ai INP îi vor viza și pe șoferii care transportă ilicit pasageri și peste hotarele Republicii Moldova. Astfel, în zilele următoare verificări vor avea loc chiar la intrarea în punctele vamale.

Aceste verificări au loc în urma mai multor sesizări primite de la cetățeni, care se plâng de faptul că tot mai mulți șoferi prestează servicii de transportare a pasagerilor fără a deține actele care le-ar permite acest lucru. Potrivit viceministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Sergiu Bucataru raziile vor continua până când acest fenomen va fi combătut la maximum.  De asemenea, oficialul a salutat susținerea Inspectoratului Național de Patrulare și devotamentul de care dau dovadă în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

În vederea diminuării fenomenului de transport ilicit de pasageri pe traseele din Republica Moldova, și astăzi împreuna cu reprezentanții ANTA și inspectorii Inspectoratului Național de Patrulare pentru receptivitate și sprijinul acordat Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor în combaterea fenomenului de transport ilegal de pasageri.