Un ofițer de investigație din cadrul Inspectoratului de Politie Bălți a fost reținut de către DGT „Nord” a CNA și Procuratura Anticorupție. Bărbatul este bănuit de corupere pasivă, anunță serviciul de presă al CNA.

Potrivit denunțătorului, omul legii, de comun acord cu un pretins coleg, identitatea căruia nu a fost stabilită, ar fi extorcat 300 de euro pentru a nu înregistra și documenta un caz de consum și păstrare de substanțe narcotice. În denunțul său, femeia a mai declarat că ofițerul ar fi primit de la aceasta 6 000 de lei anterior, urmând să „plătească” și restul sumei.

Ca rezultat al măsurilor speciale de investigație și a acțiunilor de urmărire penală, suspectul a fost prins în flagrant delict în momentul primirii celei de a doua tranșe.

Pe facest caz a fost pornită o cauză penală conform elementelor infracțiunii prevăzute de art. 324 alin. (2) lit. b) și c) Cod Penal – corupere pasivă. Bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unități convenționale și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.