Atât timp cât nu există un mecanism de control eficient asupra respectării „Zilei tăcerii”, este mai rezonabil să se permită această agitaţie. Părerea a fost expusă de către expertul Promo-Lex, Pavel Postică, într-un comentariu pentru postul de radio Europa Liberă.

„Atâta timp cât autorităţile nu au un mecanism de control eficient asupra respectării „Zilei tăcerii”, este mai rezonabil să se permită această agitaţie, cu excepţia spaţiului unde autorităţile pot interveni şi sancţiona ilegalităţile, adică suprafaţa secţiei de votare şi teritoriul adiacent”, consideră Pavel Postică.

Comisia juridică a Parlamentului a aprobat ieri un proiect de modificare a Codului Electoral, care exclude interdicția agitației electorale în ziua alegerilor şi în ziua precedentă alegerilor. Condiția este ca agitația să nu fie desfășurată la mai puțin de 100 de metri de secțiile de votare.

Proiectul a fost elaborat de un grup de deputați ai Partidului Democrat, în baza unei propuneri a Promo-Lex, după ce Comisia juridică a făcut o evaluare a legislației electorale care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi din Chișinău.

Timpul.md