Cazul lui Andrei Brăguţă nu trebuie politizat, ci investigat cu mare atenţie. De această părere sunt avocaţii Promo-Lex, care gestionează cazul. Asta chiar dacă anume această organizație se numără printre ONG-urile care au isterizat societatea în cazul decesului tânărului. Potrivit postului de televiziune Prime, Juristul Vadim Vieru îndeamnă politicienii să se abţină de la declaraţii și speculație pe marginea acestei tragedii, iar justiţia să elucideze corect cazul.

„A fost un cumul de circumstanțe, un lanț de erori care a dus la decesul persoanei. Acest caz nu trebuie politizat și tragedia nu ar trebui să fie utilizată în scopuri politice, indiferent ce partid face acest lucru”, a declarat Vadim Vieru. În urma acestei tragedii, unele partide au ieşit cu declaraţii pe marginea cazului, iar Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de fosta PLDM-istă Maia Sandu, a organizat un protest cu lumânări.

Avocaţii Promo-Lex cheamă politicienii să evite astfel de gesturi şi să nu-şi facă imagine pe seama unei tragedii. Avocaţii mai spun că astăzi tatăl decedatului a depus mărturii la procuratură. În ziua reținerii, acesta a fost și la inspectoratul de poliţie. Din imaginile apărute pe internet se vede cum Andrei îl înjură și pe tatăl său, care încerca să-l calmeze.

Brăguță a fost reținut, în timp ce conducea cu 110 km la oră și a refuzat să oprească, fiind somat de poliție. El a dat dovadă de un comportament agresiv, i-a înjurat pe inspectorii de patrulare, iar pe unul l-a lovit cu pumnul în față