Cu toate că declară sus și tare că nu se implică în politică, unele ONG-uri își arată tot mai mult adevarata față, asociindu-se cu partidele politice. În seara zilei de joi, reprezentanții mai multor ONG-uri, dar și fruntași ai partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” s-au întrunit într-o ședință la sediul Institutului pentru Politici Publice.

După cum au relatat cei prezenți, la ședință a fost discutat inclusiv subiectul acțiunilor îndreptate împotriva votului mixt. Cu toate aceastea, particpanții ședinței nu au fost foarte vorbăreți cu jurnaliștii.  „Am discutat. Despre protestul de duminică. Chiar toate surprizele să vă spun”, a declarat după ședință vicepreşedintele PPDA, Alexandru Slusari.

Întâmplător sau nu, ședința a fost găzduită de Institutul pentru Politici Publice. Chiar dacă la nivel declarativ și potrivit misiunii sale, organizația nu se implică în politică, șeful acesteia, Arcadie Barbăroșie a participat în nenumărate rânduri la protestele organizate de partidele de opoziție și a făcut declarații politice.