Intenția liderului PPDA, Andrei Năstase, de a deveni principal actor al opoziției de dreapta devine tot mai evidentă. După conferința de presă privind anunțarea protestelor antiguvernamentale, în care co-organizatoarea acțiunii, lidera PAS, Maia Sandu, fost împinsă în umbră, noi detalii scot la iveală adevăratele intenții de eliminare a concurenților din peisaj, acesta dorind să devină principalul actor al opoziției. Asupra acestui fapt atrage atenția bloggerul Corneliu Gandrabur.

„Înțelegând gravitatea problemei electorale, fiind deja discreditat în calitate de lider al Platformei și Partidului DA, Andrei Nastase și-a restartat funcția de președinte al Consiliului Marii Adunări Naţionale, care este o platformă de unde el poate să repornească oricând pe o noua cale politică. Însă, pentru a ieși în câștig politic, acum, finul criminal al lui Țopa nu vrea să fie asociat cu vreo figură politică, nici cu Maia Sandu, concurenta lui directă. Andrei se vrea din nou Prinț, iar din această poziție să reînceapă demersurile electorale pentru funcția „bărbăteasca” de Rege al fundurilor umede (#CuruUdNuArde).

Pentru că au rămas mai puțin de doi ani până la următoarele alegeri parlamentare, care vor fi organizate în 2019, Andrei Năstase a inclus și Jurnal Trust Media în războiul cu Maia Sandu. Astfel, cine urmărește postul, deja puteți vedea cum liderul /pas/ este pus în umbră, pe când Andrei Năstase este prezentat zilnic în calitate de salvator al poporului.

Gandrabur susține că Năstase încearcă astfel să se răzbune pentru faptul că a cedat Maiei Sandu rolul de candidat unic din partea opoziției de dreapta la alegerile prezidențiale.

„Iată din acest motiv electoral, care a fost unul umilitor și rușinos, Andrei o sa joace acum foarte dur și până la sânge. El nu o sa mai cedeze în fața unei fuste scurte, pentru că în politică nu există gentlemeni care să permită femeilor candidate să treacă înainte. Gata cu manierele frumoase!”, adaugă bloggerul.