Cea mai recentă investigație de la Ziarul de gardă, făcută în baza analizei like-urilor de pe Facebook ale noilor miniștri, a provocat nedumerire în mediul online. Bloggerul Eugen Luchianiuc scrie că este vorba despre un model de ipocrizie, manipulare și lipsă de profesionalism. Și asta pentru că autorii și-au propus să găsească cu tot dinadinsul legături între noii miniștri și PDM, dar se contrazic singuri. Acesta aduce exemplul unchiului ministrului de Externe, Tudor Ulianovschi, care este avocat și-l apără în judecată pe fostul deputat PLDM Chiril Lucinschi și despre care bloggerul lasă să se înțeleagă că a finanțat Ziarul de Gardă.

„Ăștia de la ZdG și-au dat o palmă singuri. Atunci când au povestit despre cazul lui Tudor Ulianovschi și unchii acestuia. Iată porțiunea faină: ”Fratele magistratului Xenofon Ulianovschi, Gheorghe Ulianovschi, a fost şi el judecător şi preşedintele CA Comrat. După ce a demisionat din sistem, s-a făcut avocat, fiind unul dintre apărătorii fostului deputat liberal-democrat Chiril Lucinschi…”

Xenofon e tatăl lui Tudor Ulianovschi. Unchiul lui Tudor iese că îl apără pe Chiril, cel care le-a livrat multe frunze de stejar faraoanelor de la zgardă”, scrie Luchianiuc pe blogul său.
Luchianiuc ia în derâdere și concluzia că noul ministru al Sănătății ar avea legături politice cu PDM, făcută în baza unor like-uri date postărilor de la Guvern și Parlament.

”În cazul dat, eu i-aș întreba dacă prietenii lor din presă care se culcă sub politicieni tot sunt implicați politic și au, respectiv, legături cu politica? În cazul dat, relațiile de prietenie existente între faraoanele de la zgardă și politicieni cum pot fi numite?”, se întreabă bloggerul.