Numărul de cazuri de rujeolă a atins cote maxime, avertizează Organizația Mondială a Sănătății. Mai bine de 41.000 de copii și adulți au fost infectați cu rujeolă în Europa în primele 6 luni ale anului 2018.
Numărul total pentru această perioada depășește cu mult numărul de cazuri raportate pentru oricare din anii din acest deceniu.

Până acum, numărul cel mai mare de cazuri, înregistrat între 2010 și 2017, a fost de 23.927 pentru întreg anul 2017, iar cel mai mic număr de cazuri s-a înregistrat în 2016, când au fost infectați doar 5273 de persoane.

Tot rapoartele anuale arată că doar anul acesta au murit 37 de persoane din pricina complicațiilor generate de Rujeolă.

„După ce în 2016 au fost înregistrate cele mai puține cazuri, acum vedem o creștere dramatică a numărului de infestări și a răspândirii epidemiei. Facem un apel către toate țările să implementeze imediat măsurile necesare pentru a preveni răspândirea acestei boli. Sănătatea începe cu imunizarea.” a explicat Dr. Zsuzsanna Jakab, Director Regional al OMS pentru Europa.

7 țări din Europa au avut deja mai bine de 1000 de copii și adulți infestați doar până acum: Franța, Georgia, Grecia, Italia, Rusia, Serbia și Ucraina.

Cea mai afectată a fost Ucraina, țară în care mai bine de 23.000 de persoane au fost infectate.

Virusul rujeolic este extraordinar de contagios și se răspândește cu mare ușurință printre persoanele predispuse. Pentru prevenirea epidemiilor, e necesar că cel puțin 95% din populație să fie imunizată împotriva virusului.

În R. Moldova, numărul cazurilor de rujeolă a crescut de la 56 la 105 într-o singură zi.