Premierul Pavel Filip s-a arătat nemulțumit de starea parcurilor din Capitală, în special de Grădina Publică ”Ștefan cel Mare”. Șeful Cabinetului de miniștri este de părere că parcul este plin de gherete și tarabe, fapt ce știrbește aspectul zonei.

 
„Ceea ce am văzut – tarabe, gherete peste tot, comercianți în parc. Aleea Clasicilor este practic distrusă. Nu cred că este loc de aceste lucruri nemijlocit în parcul central. Noi nu facem altceva decât distrugem. Chiar și înghețata ar putea fi vândută la periferia parcului, nu neapărat pe teritoriul acestui parc.”

 
În acest sens, Pavel Filip a cerut ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, să elaboreze un plan de acțiuni pentru protejarea parcului. De asemenea, premierul a sesizat Centrul de Sănătate Publică, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul General al Poliției, dar și fiscul ca să verifice legalitatea autorizațiilor de funcționare a gheretelor din parcuri. Mai mult, Pavel Filip a cerut și implicarea primarului interimar, Nistor Grozavu.