Atac fără precedent din partea unui fruntaș și finanțator al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, Alexandru Machedon, asupra euro-parlamentarului Andi Cristea. Machedon îl acuză pe Cristea că nu i-ar păsa de Moldova și cetățenii acesteia, în condițiile în care chiar ieri, europarlamentarul a ținut un discurs în legislativul european, în care a cerut consolidarea eforturilor pentru dezvoltarea Moldovei și menținerea cursului pro-european al țării.

„Domnule europarlamentar, de ce luni, când ne-am întâlnit la Bruxelles, în holul parlamentului, mi-ați promis că în 2 zile neapărat vom discuta problemele existente în RM, inclusiv cazurile de intimidare a opoziției, de violare a drepturilor omului, cazul lui Alexei Alexeev… , dar in ziua de miercuri ați refuzat întrevederea??? Rușine dle Andi Cristea, când veniți în Moldova, nu va duceți la Cricova și Nobil, dar discutați cu cetățeni simpli, profesori, medici, pensionari, antreprenori, jurnaliști, mass-media, ong-uri … și atunci cred că veți fi mai informat despre „progresele” actualei guvernări pro-europene !!!”, a scris Machedon pe pagina sa de facebook.

Machedon nu scrie nimic însă că a cerut întrevederea prin intermediul Fundației Open Dialog, finanțată de oligarhul Mukhtar Ablyazov, condamnat pentru fraudă și atacuri raider în Kazahstan și Marea Britanie. La fel Machedon nu amintește nici despre demersul grupului popularilor europeni din Parlamentul European, care la îndemnul său și al colegilor săi din opoziția de dreapta au cerut suspendarea finanțării Moldovei și revizuirea Acordului de Asociere. Demersul a fost criticat dur de alte grupuri politice din Legislativul european, care au subliniat că prin astfel de acțiuni, UE va împinge Moldova în brațele Rusiei. La fel, ei au îndemnat deputații europeni să nu transpună în Parlamentul European luptele politice interne de la Chișinău.