Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, a transmis o scrisoare preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, în care cere o mai mare implicare a Parlamentului European în negocierile pe tema Brexit, ameninţând că altfel ar putea respinge acordul, notează site-ul postului France 24, citat de Mediafax.

În scrisoarea trimisă lui Donald Tusk, Schulz a criticat planurile privind procesul de negociere care ar oferi Parlamentului European doar un „rol secundar”, afirmând că dacă acest nu se modifică, europarlamentarii ar putea respinge rezultatul negocierilor.

În acest caz „tratatele UE ar înceta să se aplice pentru Marea Britanie la finalul perioadei de doi ani”, timpul limită pentru negocieri.

„Acesta ar fi cel mai dur Brexit şi ar fi în detrimentul tuturor”, a mai precizat Schulz.

Oficialul european a mai adăugat că Parlamentul European ar putea ajunge la stabilirea propriilor aranjamente cu negociatorul UE, Michel Barnier, şi guvernul britanic.

„Vreţi să deschidem negocieri separate cu britanicii?”, a afirmat şi Guy Verhofstadt, principalul negociator pe tema Brexit al Parlamentului European.