Parlamentul a reluat vineri, 30 iunie, dezbaterile pe marginea modificării sistemului electoral, așa cum se conținea atât în recomandările Comisiei de la Veneția cât și au recomandat oficialii de la Bruxelles. La prima dezbatere participă politicieni, deputați, formatori de opinie, experți, primari, reprezentanți ai minorităților naționale.

„Încercăm să avem o reprezentare cât mai largă în încercarea de a găsi un context cât mai larg, dar având în vedere starea de lucruri din Republica Moldova”, a declarat Președintele Parlamentului Andrian Candu. Dezbaterile au loc pe avizul Comisiei de la Veneția, în cadrul discuțiilor urmând să fie identificate soluții la recomandările Comisiei.

Candu a amintit că dezbateri similare au avut loc și până la votarea proiectului în prima lectură în Parlament. „Am ajuns la momentul să trecem la o altă etapă, având și opinia Comisiei de la Veneția. Să trecem în revistă subiectele invocate și eventuale recomandări ca ulterior să discutăm în detaliu și să venim cu soluții”, a îndemnat șeful Legislativului.