Legislativul se va întruni marți, 18 iunie, în ședință și va examina un proiect de hotărâre privind stabilirea datei alegerilor locale generale, transmite MOLDPRES.

Potrivit deciziei de luni a Biroului permanent al parlamentului, legislativul va discuta și proiectul de hotărâre cu privire la constituirea unei „Comisii de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizărilor proprietății publice, începând cu anul 2013”.

Totodată, deputații vor examina proiectul de hotărâre cu privire la constituirea „Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional al Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale”.

Pe ordinea zi mai sunt incluse modificări ale Legii cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat, cu privire la modificarea articolului 20 din Codul Electoral, în lectura a doua, precum și modificarea proiectelor de hotărâri privind înființarea comisiilor permanente ale parlamentului și componența lor numerică.