IMG_8556Partidul Democrat își asumă un angajament, să facă o prioritate natională din interesele Familiei. Acest anunț a fost făcut de către președintele PDM, Marian Lupu, în cadrul Acțiunii PDM „Familia Moldovei”, eveniment desfășurat duminică într-un parc din capitală.

Partidul Democrat va acționa cu prioritate pentru rezolvarea problemelor familiilor din Republica Moldova”, a spus Marian Lupu, aflându-se alături de soția sa, Victoria, și de echipa PDM. “Venim fapte concrete ca tot mai puțini să fie nevoiți să aleagă între a avea bunăstare și a avea famila unită, venim cu soluții pentru ca familiile să rămână împreună aici, acasă, în Moldova, pentru educația și protecția copiilor. Punem pe primul loc drepturile femeilor și promovarea lor. Ridicăm economia pentru a oferi bunăstare în fiecare casă. Creștem Moldova pentru a crea condiții de trai mai bune pentru fiecare familie” – acestea au fost printre obiectivele menționate de liderul democrat pentru familiile din Moldova.

Acțiunea PDM a reunit duminică, pe 14 septembrie 2014, familii diferite, care au petrecut împreună cu cei dragi într-o atmosferă de suflet. Toți au venit împreună cu soți, soții, copii și nepoți. Marian Lupu a stat mereu împreună cu soția sa, Victoria, iar președintele de onoare al democraților, Dumitru Diacov, a urcat în scenă cu doi dintre nepoțeii săi. Au participat și alți fruntași ai partidului, viceprim-ministrul Andrian Candu, miniștrii Pavel Filip, Marcel Raducanu, Monica Babuc și Vasile Botnari, deputații Raisa Apolschi și Valentina Stratan, alți parlamantari și reprezentanți ai PDM din structurile de stat. Dar cel mai important este că această petrecere în familie sub cer deschis a adunat sute și sute de familii din toată Moldova și din Chișinău.

Gazda evenimentului a fost președintele Organizației de Femei a PDM, Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, și ea avându-i alături pe soțul și fiul său. “Anume femeile democrate, atunci când am decis să ne implicăm în politică, primul gând pe care l-am avut a fost să vedem familiile din Moldova sănătoase și puternice, iar fiecare copil, mamă, soție și părinte să aibă un nivel de bunăstare decent!”, a spus Valentina Buliga în cuvântul de deschidere a evenimentului.

Pe scenă au urcat și artiști renumiți, și oameni simpli, și familii cu povești de viață deosebite. Printre ele a fost familia Sîrbu din raionul Hîncești, care are în grijă 12 copii, majoritatea fiind înfiați. “Pe unul dintre copii l-am întâlnit la spital. El acolo m-a intrebat de ce nu vrei să fii și mama mea? L-am luat în familia noastră. Unde mâncăm cinci, șase, șapte, mai poate mânca unul. Vă rugăm pe toți să aveți inima deschisă față de copii”, a spus, emoționată, mama din Hîncești.

Acțiunea PDM „Familia Moldovei” a avut loc la finalul unei săptămâni în care echipa democrată a mers în satele și orașele din țară la bordul Expresului „Vocea Moldovei”, pentru a discuta cu cetățenii. Potrivit democraților, cele mai multe dintre problemele ridicate de oameni țin anume de familiile lor, iar principala lor preocupare este bunăstarea familiei. Marian Lupu a declarat că această constatare a născut ideea despre cum trebuie privite astăzi interesele Moldovei, și anume, prin prisma intereselor fiecărei familii din țară.

Liderul PDM a avut un mesaj aparte pentru femei: “Știți maxima, care spune că în spatele fiecărui lider puternic stă o femeie puternică. Eu nu sunt de acord… În familia mea, dar și în Partidul Democrat, femeile puternice stau alături de lideri, niciodată în spate!”, a declarat Marian Lupu.