Partidul ȘOR susţine că actuala guvernare se răzbună și încearcă să preseze oponenții politici prin acțiuni de intimidare și frică.

„Partidul ȘOR nu o singură dată a anunțat că odată ce susținătorii lui Filat și ai lui Platon vor veni la putere, nu vor pierde șansa pentru a se răzbuna pe Ilan Șor. Mai mult, vor face tot posibilul să înceapă urmărirea penală, în baza faptelor mincinoase și să încerce să distrugă oponentul politic”, se menţionează într-o declarație emisă de Partidul Politic „ȘOR”.

Amintim că, astăzi, procurorii anticorupţie au solicitat mandat de arestare pe numele deputatului Ilan Şor, care ar putea fi dat şi în căutare internaţională. Solicitările au fost înaintate magistraţilor Curţii de Apel Cahul la o şedinţă de judecată în dosarul în care figurează alesul poporului.

Tot astăzi, bunurile fostului primar al oraşului Orhei au fost puse sub sechestru, în baza deciziei Judecătoriei Chişinău cu sediul la Ciocana.

Potrivit şefului interimar al Procuraturii Anticorupţie, Adriana Beţişor, au fost sechestrate bunuri imobile, mobile, precum şi acţiuni.

În iunie 2017, prima instanţă l-a condamnat pe Ilan Şor la şapte ani şi jumătate de închisoare. Fostul primar a fost găsit vinovat de escrocherie și spălare de bani în unul dintre dosarele ce vizează delapidarea Băncii de Economii. Potrivit oamenilor legii, Şor a adus prejudicii statului în valoare de peste cinci miliarde de lei.