400Ieri, 12 august angajații penitenciarelor nr.15-Cricova și  nr.16- Pruncul au zădărnicit planul unor persoane  de la libertate de a transmite substanțe interzise pe teritoriul instituțiilor de  detenție.

În jurul orei 14:00  la punctul  de trecere și control al Penitenciarului nr. 16-Pruncul,  amicul unui deținut condamnat la 5 ani și 6 luni privațiune de libertate, a venit în vizită la prietenul său din detenție. În urma unui control al coletului adus de acesta, angajaţii penitenciari au depistat  în interiorul unui tub cu pastă de dinți  două substanțe necunoscute, una din ele fiind asemănătoare cu marijuana.

O altă încălcare a avut loc la Penitenciarul nr. 15-Cricova unde o doamnă în vîrstă de 47 de ani, sosită la întrevedere de scurtă  durată cu un deținut condamnat la doi ani privațiune de libertate, nu a ezitat să încalce regulamentul penitenciarului.

În urma percheziției corporale,  asupra femeii s-au depistat 10 pastile Dimedrol și o cartelă Sim ascunse bine în colțul genții.

Cazurile menţionate au fost documentate, iar materialele acumulate au fost transmise colaboratorilor Inspectoratelor de Poliţie din raza dislocării instituţiilor pentru efectuarea acţiunilor de anchetă.