În ultimele 24 de ore, patru moldoveni au fost neautorizați în Federația Rusă, iar trei au fost deportați din Uniunea Europeană.

Potrivit poliţiştilor de frontieră, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate următoarele acţiuni ilegale: 16 persoane au încălcat regimul de frontieră și cel al punctelor de trecere, iar o persoană a fost documentată pentru uz de fals în actele de călătorie.

De asemenea, trei cetățeni străini au depășit termenul legal de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, iar o persoană a fost documentată pentru tentativa de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat.

În perioada de referinţă, patru persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute la frontiera de stat, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale și internaționale.

Conform datelor parvenite de la Direcţiile regionale ale Poliţiei de Frontieră, în punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, fluxul a constituit 43 860 traversări persoane și 11 579 unități de transport.