Pe 29 noiembrie expiră termenul de înscriere la concursul pentru funcţia de director al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA). Până acum, patru persoane au depus dosarele. Numele candidaţilor au fost făcute publice în cadrul şedinţei Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, la insistenţa deputatului Tudor Deliu.
 
Candidaţii la funcția de director al CNA sunt: Adrian Moroi, Igor Carlașuc, Bogdan Zumbreanu şi Veaceslav Guțan, scrie trm.md.

Potrivit deputatului Sergiu Sârbu, Comisia juridică, numiri și imunități va examina dosarele și va adopta decizia cu privire la admiterea în concurs.

Legea cu privire la CNA prevede că directorul este numit în funcție de Parlament, cu votul majorității deputaților aleși. Mandatul acestuia este de cinci ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat. Directorul este inamovibil pe perioada exercitării mandatului.

CNA a rămas fără director după ce, pe 25 octombrie, a expirat mandatul fostului șef, Viorel Chetraru, iar vicedirectorul instituției, Cristina Țărnă, și-a prezentat demisia.