Cu cele mai bune rezultate la competițiile chinologice europene s-au ales echipele canine ale Poliției de Frontieră. Cristo, Atilo și Faraday sunt patrupezii care au dus faima instituției, printr-o prestație excelentă, în cadrul ”Săptămânii Chinologice Europene”. Evenimentul a fost organizat în orașul Burgas, Bulgaria, și a reunit la întreceri circa 100 de câini din șase țări.

Prima echipă canină, formată din chinologul Alexandru Dragomir și colegul său patruped Cristo, a reușit în cele cinci etape existente la concursul expozițional, să obțină trei cupe pentru poziționarea pe primul loc, o medalie și diplomă de ”Campion al Europei”. Un parcurs frumos a avut și patrupedul Atilo, un ciobănesc german care s-a învrednicit cu patru medalii de categoria IV și V, o cupa pentru obținerea poziției a II-a și, evident, cu titlul de campion european.

Ambii patrupezi s-au remarcat în competiția “Dog Puller Champion”, rottweilerul Cristo a luat întâietate la ”sărituri”, iar Atillo la ”fugă”. Pentru acest rezultat patrupezii au fost premiați cu zgardă de oanoare, care de azi, purtată cu mândrie, va fi cartea de vizită a succesului peste hotare.

Totodată, în cadrul competițiilor a participat și veteranul Poliției de Frontieră, patrupedul Faraday, care alături de mentorul său chinolog Nichita Balaur, au confirmat încă odată că Faraday rămâne a fi cel mai bun, înțelept și arătos ciobănesc german din Europa.

12k wer