Echipa canină a Poliției de Frontieră s-a învrednicit cu titlul de vicecampioană în cadrul competiției internaționale Biatlon chinologic ”Letonia 2017”. Tina, Ada, Reghina și Grant, sunt cei patru patrupezi care au demonstrat capacități excepționale pe tot parcursul concursului, doar câteva secunde au fost nevoie pentru a fi primii la final.

Biatlonul chinologic s-a desfășurat în orașul Rezekne, Letonia, și a reunit în competiție peste 100 de patrupezi din diferite țări. Concursul a fost organizat atât pentru amatori, cât și pentru profesionali. Toți participanții au avut de parcurs un traseu de 10 km, cu mai multe obstacole: trecerea unui sector mlăștinos, îndeplinirea cu exactitatea a indicațiilor chinologului, sărituri, târâșuri, trageri din pistol etc.

Echipele canine ale Poliției de Frontieră au participat la categoria profesionali, faima fiind dusă de trei patrupezi de rasă belgian malinois și un ciobănesc german.

În grupa A, inspectorul chinolog Radu Sergiu cu patrupeda Tina, tripli campioni la Biatlonul Poliției de Frontieră, au format o echipă puternică și au prezentat rezultate frumoase alături de inspectorul chinolog Izbaș Alexandru și patrupeda Ada. În cea de-a doua grupă – B au participat chinologul Balan Ghenadie împreună cu câinele Reghina și chinologul Suman Vladimir cu patrupedul Grant. Ultima echipă a reușit să obțină și al doilea loc la individual.

De menționat că este cel mai bun rezultat al Poliției de Frontieră prezentat în cadrul competiției chinologice din Letonia, aflate la a XII-a ediție.