Screen Shot 2014-08-13 at 11.52.11 AMPatrupezii Poliției de Frontieră printre cei mai buni la Biatlonul Chinologic Internațional, organizat în orașul Rezekne, Republica Letonia.

Echipa chinologică a Poliției de Frontieră, formată din doi angajați ai Direcției regionale EST și câinii de serviciu, REGHINA și ROGERT, a reușit să urce pe a treia treaptă a podiumului, montat pe chinodromul din Colegiul de Stat al Serviciului de Grăniceri Leton.

Competiția a cuprins trei compartimente de participare:
– Clasa profesională – echipele structurilor de forță din diferite țări și-au demonstrat abilitățile în situații de reținere, rezistență, etc.;
– Clasa A – persoanele iubitoare de câini au prezentat mai multe elemente de dresaj privind respingerea atacurilor asupra stăpânului;
– Clasa B – persoanele iubitoare de câini au defilat alături de patrupezii lor.

Pentru grupa profesională, în care a participat echipa Poliției de Frontieră, au fost pregătite diverse probe care să valorifice agerimea câinilor și iscusința chinologilor. Pe parcursul a 10 km de mers pe jos, echipele canine au trecut obstacole cât mai diversificate, au tras din armă de foc și au reținut infractori. Mai mult, patrupezii au prezentat demonstraţii de apărare, atac şi de luare de urmă.

Din toate încercările, câinii Poliţiei de Frontieră au reuşit să înregistreze rezultate foarte bune, fiind apreciaţi cu locul trei din 8 echipe profesionale și 13 școli de elită particulare.