Pavel Filip a comentat perchezițiile recente ale organelor anticorupție, desfăşurate în unele cabinete de la Ministerul Economiei, potrivit prim-ministrului, salariile mici ale funcționarilor publici nu reprezintă o scuză sau un motiv pentru a face fărădelegi.

Șeful executivului a făcut o adresare către toţi funcţionarii publici, menţionând că obiectivul Guvernului este să ofere salarii mai mari pentru toţi angajaţii din sectorul public, astfel încât cei mai buni, cei mai profesionişti să lucreze pentru stat. „Noi ne mişcăm deja spre acest obiectiv, am pornit reforma Cancelariei de Stat, avem pregătită reforma administraţiei publice centrale, am găsit posibilităţi să venim cu majorări de salarii pentru lucrătorii care asigură venituri la bugetul de stat, vorbesc de Vamă şi FISC. În acelaşi timp, salariile mici nu reprezintă o scuză sau un motiv pentru a face fărădelegi”, a decșarat Pavel Filip.

Totodată, Premierul a spus că percheziţiile facute de CNA au fost efectuate la solicitarea sa şi a atenţionat conducătorii autorităţilor publice să dea dovadă de responsabilitate maximă în activitatea desfăşurată. „Am semnat deja o serie de demersuri prin care urmează toţi cei vinovaţi să fie traşi la răspundere, nu contează ce minister sau ce formaţiune politică reprezintă, pentru mine este foarte important  să avem această responsabilitate, în primul rând la cei care administrează bunurile publice”, a conchis Prim-ministrul Pavel Filip.