658x0_filipppÎn cadrul ședinței de miercuri a Executivului, premierul Pavel Filip a solicitat lansarea unei linii telefonice la care agenții economici să poată semnala abuzuri din partea organelor de control.

„Rog Cancelaria de Stat să fie lansat un număr de telefon pentru aceste trei luni de moratoriu unde agenții economici să poată raporta dacă mai există abuzuri asupra lor. Și deja în zilele următoare acest număr să fie făcut public, precum și orarul de funcționare”, a cerut Pavel Filip.

Potrivit premierului, în ultimul timp vin tot mai multe semnale din partea agenților economici despre abuzuri din partea organelor de control.

Amintim că ieri prim-ministrul a cerut suspendarea din funcție a persoanelor asupra cărora există suspiciuni din Inspectoratul Fiscal și Serviciul Vamal, precum și instituirea unui moratoriu de trei luni asupra controalelor.

De asemenea, Ministerul Justiției trebuie să elaboreze un cadru normativ de reformare a sistemului de controale de stat, iar documentul să fie consultat cu societatea civilă și mediul de afaceri.