Premierul Pavel Filip s-a arătat nedumerit de decizia Judecătoriei Chişinău, de invalidare a mandatului de primar al lui Andrei Năstase. În opinia lui Pavel Filip, această hotărâre este stranie şi ridică mai multe semne de întrebare.
„Este o decizie care a bulversat opinia publică şi care ridică mai multe semne de întrebare. Apar diferite speculaţii, care sunt în defavoarea Guvernării”, a declarat Pavel Filip în debutul ședinței Executivului.
„Încerc să înţeleg şi eu cui foloseşte o asemenea decizie în mod real, deoarece noi, ca guvernare, avem doar de pierdut în urma acesteia. E straniu că toate aceste lucruri se întâmplă într-un moment în care se prefigurau mai multe reuşite şi se anunţau mai multe decizii importante pentru ţara noastră”, a precizat şeful Guvernului. „Sper mult ca lucrurile să fie clarificate cât mai repede, iar opinia publică să beneficieze de informaţii corecte asupra acestui subiect”, a mai spus Pavel Filip.
Amintim că Judecătoria Chișinău nu a validat ieri mandatul primarului ales al Chișinăului, Andrei Năstase. Instanţa a considerat că Andrei Năstase a făcut agitație în ziua alegerilor.