Acțiunile organizate de câteva partide în centrul capitalei nu reprezintă altceva decât un start prematur al campaniei electorale. De această părere este prim-ministrul Pavel Filip, care a fost rugat de presă să comenteze evenimentele din ultimele zile.
”Aș porni de la faptul să nu denaturăm. Eu cred că noi nu am avut proteste nici ieri, nici astăzi. Ceea ce am avut este o manifestație politică, la care au participat binomul PAS și PPDA, dar și Partidul SOR. Îmi pare rău că aceste manifestații electorale s-au început prea devreme”, a declarat Pavel Filip.
Șeful Executivului a mai spus că manifestațiile electorale ale opoziției au costat până acum statul zeci de milioane de lei. ”Dacă vorbesc de instituții, să vă spun că o zi de manifestații electorale, politice costă Republica Moldova în jur de 3 milioane de lei. Pentru a scoate la muncă toți polițiștii, hrana, drumul, cheltuim 3 milioane. Cu acești bani putem face multe lucruri pentru cetățeni. Dacă avem vreo 10 manifestații politice, care au fost până acum, vedeți că cu acești bani putem dubla hrana pentru copii în grădinițe, majora indemnizațiile pentru tinerii care vin să lucreze în educație de la 40 la 120 de mii de lei. Noi, oricum, vom face acest lucru, doar îmi pare rău că acești bani sunt cheltuiți pe politicieni care vor să-și facă pe spatele cetățenilor și din contul banilor statului popularitate. Acest binom, PAS și PPDA, și-au dorit să blocheze finanțările țării și după ce au reușit acest lucru, trec la cheltuiala banilor publici”, a continuat Pavel Filip.