Buna organizare a sistemului educațional în raionul Dubăsari, problemele pe care le întâlnesc instituțiile de învățământ, dar și necesitățile oamenilor în acest sens, au fost principalele subiecte abordate de Premierul Pavel Filip în cadrul vizitei de astăzi în satul Doroţcaia, raionul Dubăsari, unde a vizitat liceul şi grădinița din localitate, anunță serviciul de presă al guvernului.

Prim-ministrul a subliniat că îşi doreşte un dialog deschis cu localnicii, pentru a asculta probleme cu care se confruntă cetățenii și a vedea viziunea lor asupra soluționării problemelor din societate.

„Sistemul educațional este unul prea important pentru Republica Moldova. Personal, sunt convins ca dezvoltarea unui stat se axează pe trei piloni de baza: supremația legii, infrastructura dezvoltată și sistemul educațional. Cea mai mare bogăție a Republicii Moldova sunt oamenii, iar factorul decisiv de producție sunt cunoştinţele”, a menționat Pavel Filip.

Premierul a vorbit despre programul de activitate al Guvernului, acțiunile ce au fost întreprinse pentru stabilizarea situaţiei financiare şi sociale, dar și planurile de viitor, pentru a asigura oamenilor condiții bune de trai acasă, creând locuri de muncă și venituri decente.

În cadrul discuțiilor au fost abordate un șir de subiecte importante pentru sistemul educaţional, cum ar fi: accesul copiilor la instituțiile de învățământ, extinderea infrastructurii de care dispun școlile și grădinițele, pentru că numărul de copii este în creștere, alocarea resurselor financiare, precum și organizarea odihnei de vara pentru copiii din localitate. Oamenii au apreciat eforturile Guvernului și rezultatele obținute în ceea ce ține de salarizarea cadrelor didactice și alimentaţia copiilor în instituţiile de învăţământ.

Începând cu anul 2001, în liceul din Dorotcaia își fac studiile elevii din satul Doroţcaia și din oraşul Grigoriopol.