La data de 1 aprilie curent, pensia a fost indexată cu aproximativ 10 la sută. Totuşi, aproximativ 35 de mii de pensionari s-au pomenit în situația că nu pot beneficia de acest suport financiar de stat, iar venitul lor, după indexare, a devenit mai mic, în medie, cu aproximativ 60 de lei, informează evenimentul.md.

Astfel, prim-ministrul Pavel Filip, nemulţumit de această scăpare a cerut socoteală Ministerului Muncii și Protecției Sociale, precum și Casei Naționala pentru Asigurări Sociale:

„Nu putea fi prevăzută această situație? Trebuia să așteptăm, după care să intervenim și să ne gândim cum rezolvăm această problemă, lucru pe care l-am făcut eu împreuna cu colegii mei”, a ținut să precizeze premierul, în cadrul ședinței de azi a Guvernului.

Potrivit lui Pavel Filip, unul dintre obiectivele guvernării trebuie să fie dreptatea socială, iar faptul că drepturile sociale pot fi diminuate măcar cu un leu este inadmisibil.

Tocmai de aceea, prim-minsitrul a cerut să fie inclus în ordinea de zi a ședinței de astăzi a Executivului un proiect de lege, care va suplimenta această categorie de oameni cărora le-au fost diminuate veniturile, ca urmare a majorării cu 10 la sută a pensiei prin adăugarea suportului financiar.

„Eu cred că la moment este o soluție optimă, astfel încât nici un pensionar să nu aibă de pierdut nici un leu. Știu că în acest sens există și un proiect de lege care s-a discutat astăzi și în comisie referitor la pensia de bază. Acest proiect de lege prevede ca suportul financiar să fie deja inclus în pensia de bază”, a mai declarat Pavel Filip.

Mai mult, prim-ministrul a venit și cu o recomandare înainte de a propune proiecte de lege:

„Când venim cu un proiect de lege, ar fi bine să analizăm care sunt consecințele și în cazul în care vedem că putem avea și scăpări, trebuie nemijlocit să prevedem acest lucru și să eliminăm aceste scăpări înainte de a fi aprobat proiectul de lege respectiv”, a conchis Pavel Filip.