Prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip într-o postare pe pagina sa oficială de facebook, a venit cu un apel către reprezentanții clasei politice, ca ”să dea dovadă de maximă responsabilitate în privința temelor care vizează interesul național, cum este și cea privind negocierile Guvernului cu Fondul Monetar Internațional.” Premierul s-a arătat surprins de solicitarea  făcută de liderul PAS, Maia Sandu, prin care cere FMI să nu semneze un nou program cu Republica Moldova.

”Consider gestul doamnei Maia Sandu ca fiind iresponsabil și cinic față de cetățenii Republicii Moldova, în situația în care chiar liderul PAS a insistat, anterior, că un acord cu FMI este vital. Apreciez că astfel de gesturi politicianiste nu fac decât să încerce să blocheze relansarea economică a țării, lucru care ar fi în detrimentul Repubicii Moldova și al cetățenilor ei”, a scris Pavel Filip

La fel, șeful executivului a menționat că, lipsa unui acord cu FMI ar însemna și lipsa altor finanțări străine, iar acest lucru ar putea duce la un blocaj economic extrem de periculos, inclusiv la o criză socială profundă.

”Vă rog, renunțați la discursuri demagogice, nu mai puneți mai presus de interesul țării, interese politice cinice, care ar putea afecta cetățenii pe termen lung”, e solicitat premierul în postare sa.

Reamintim că liderul PAS, Maia Sandu a adresat o scrisoare deschisă Fondului Monetar Internațional solicitând, să nu încheie niciun acord cu Guvernul Republicii Moldova pînă nu sunt asigurate responsabilizarea și transparența procesului.