Prim-ministru Republicii Moldova, Pavel Filip, care în aceste zile se află în vizită la Bruxelles, a oferit un mic interviu pentru Euronews. Potrivit declarațiilor sale, Republica Moldova rămâne fidelă parcursului european, în pofida faptului că după alegerile prezidențiale ce au avut loc recent în lara noastră, a fost ales un presedinte pro-rus.

„Trebuie să fac aici o precizare, deoarece sunt mai multe speculatii după ce a fost ales președintele țării. Vreau să spun că Republica Moldova rămâne o țară parlamentară, iar într-o țară parlamentară, deciziile sunt luate de Parlament și sunt puse în aplicare de catre guvern. Deci, noi încontinuare rămânem determinați pe parcursul nostru european. „, a punctat Pavel Filip pentru Euronews.

„Eu am convenit pentru asistența micro-financiară pentru Moldova, este vorba de suma de 100 de milioane de euro, din care 40 milioane este o asa-numita subvenție”, a declarat prim-ministrul.

”În următoarele zile, aproximativ 45 de milioane de euro vor fi transferate pentru programele care au fost evaluate. Ceea ce ar înseamna ca ne-am întors la normalitate în raport cu Uniunea Europeana”, a mai menționat Filip.

Evenimentul reamintește că în cadrul vizitei sale de la Bruxelles, Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, la Cartierul General al Aliantei Nord-Atlantice, în cadrul căreia a fost semnat Acordul privind înființarea unui Oficiu de Legatura NATO la Chișinău.