Republica Moldova acordă o atenție deosebită relațiilor bilaterale cu SUA. Declarația a fost făcută de către premierul Pavel Filip în cadrul unei întrevederi cu o delegație a Congresului SUA, aflată în vizită la Chișinău, transmite IPN. „Ne dorim o valorificare cât mai intensă a potențialului economic și investițional al relațiilor bilaterale moldo-americane”, a menționat Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă al Guvernului, citat de Radio Chişinău.

Pavel Filip a apreciat buna colaborare dintre țări și a evidențiat în mod deosebit sprijinul SUA în reglementarea conflictului transnistrean. De asemenea, a accentuat importanța consolidării securității țării în general, dar și a securității energetice, suportul SUA fiind unul valoros în acest sens, potrivit lui Pavel Filip.

Premierul a menționat că în acest an se fac 20 de ani de la stabilirea parteneriatului bilateral Republica Moldova – Carolina de Nord, care este un exemplu de cooperare benefică de-a lungul anilor. În prezent, cu sprijinul Carolinei de Nord, în Moldova sunt implementate mai multe proiecte în domeniile apărării, social și educațional.