Premierul Pavel Filip a vizitat astăzi ferma de vaci din satul Pocșești, raionul Orhei – o investiție de 10 milioane de lei a unei familii, care a muncit în străinătate și a decis să investească banii câștigați în propria afacere, comunică Politics.MD.

Șeful Guvernului a discutat cu antreprenorii despre activitatea fermei, problemele pe care le întâmpină și posibilitățile de rezolvare a acestora.

În cadrul întreprinderii sunt 9 angajați, care îngrijesc de 100 de bovine de rasa Holștein. Pe parcursul ultimilor ani, întreprinzătorii au primit circa 3 milioane de lei subvenții din partea statului.

Amintim că tot astăzi Pavel Filip a vizitat satele Donici, Camencea și Sămănanca, din raionul Orhei, afectate de inundații.

La Donici și Camencea au fost afectate de ploile abundente 80 de terenuri, 18 case și câteva porțiuni de drum. Pagubele se ridică la jumătate de milion de lei. Iar la Sămănanca au fost distruse 7 grădini și mai multe porțiuni de drum, pagubele fiind estimate la 500 de mii de lei.