Unii văd în aniversări un prilej de bilanț a ceea ce s-a realizat. Pentru mine însă ele înseamnă în primul rând un prilej de a face planuri și a încerca să fac mai mult decât s-a realizat.

Așa și-a început felicitarea azi liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, la 20 de ani de la înființarea partidului. Potrivit lui Vlad Plahotniuc, în tot acest timp formațiunea a avut o viață politică intensă, dar cu multe realizări.

„PDM este la ora actuală partidul cu cea mai bună reprezentativitate în raioanele țării. Este partidul care a demonstrat, nu o singură dată, generozitate politică și a luat deciziile necesare asigurării stabilității țării. Chiar dacă, de multe ori, asta a însemnat pierderi politice importante pentru partid, dar câștiguri importante pentru țară”, declară liderul PDM.

Vlad Plahotniuc susține că planurile de viitor ale partidului sunt ambițioase, iar în centrul lor se află dorința de a apropia partidul mai mult de oameni, de a face schimbări reale în Moldova.

„Suntem puternici, uniți, ambițioși și curajoși, vom reuși în ceea ce ne-am propus!”, a scris acesta felicitându-și colegii și simpatizanții pentru dăruire.

Înființat sub denumirea de Mişcarea pentru o Moldovă Democratică şi Prosperă și având drept prim președinte pe Dumitru Diacov, PDM se forma în urmă cu 20 de ani. Partidul a militat de la bun început pentru un stat democratic și social, care să asigure drepturile și libertățile fundamentale ale omului, dar și să fie atent la nevoile cetățenilor defavorizați.

PDM a participat la coalițiile reformatoare din Republica Moldova și apoi a fost în opoziție față de guvernarea comunistă, afirmând nevoia modernizării Moldovei și a strângerii legăturilor ei cu națiunile europene.

În 2009 partidul și-a recăpătat forța, reușind să reintre în Parlament după o scurtă perioadă petrecută ca partid extraparlamentar și redevenind partid de guvernare sub conducerea celui de-al doilea președinte al său, Marian Lupu.

La sfârșitul lui 2016 a avut loc o nouă schimbare de ștafetă în PDM, funcția de președinte fiind preluată de către Vlad Plahotniuc, ales la cel de-al optulea congres al partidului. PDM a demonstrat că este partid unit, coeziv, caracterizat de un puternic spirit de echipă și orientat spre îmbunătățirea constantă a propriilor performanțe.