Doi conducători auto au fost condamnaţi recent la închisoare pentru comiterea a doua accidente rutiere, soldate cu vătămarea gravă a integrităţii corporale a trei persoane.

Primul caz a avut loc  în decembrie 2016, când şoferul unui maxi-taxi de pe ruta Copceac – Chişinău, aflându-se în satul Troiţa Nouă, raionul Anenii Noi, a pierdut controlul asupra volanului şi a derapat, tamponându-se într-un indicator rutier. În consecinţă, doi pasageri au primit leziuni corporale grave.

Într-un alt caz, procurorii au demonstrat, că pe 12 decembrie 2016, în apropierea satului Todireşti din acelaşi raion, conducătorul unui automobil de model „Rover” a tamponat un pieton care traversa regulamentar pe o zebră. În rezultatul impactului victima a suferit multiple traumatisme, fiind internată în spital.

Ambii şoferi au fost condamnaţi la câte 3 ani de închisoare, cu executare şi privaţi de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 4 ani, cu recuperarea daunelor morale părţilor vătămate în sumă de 100.000 lei.

Sentinţele sunt cu drept de atac.