10687109_722704941139696_942601738114091785_nIeri, 29 octombrie 2014, dpenitenciarul pentru minori din Goian a fost vizitat de  Monika Kleck , reprezentantul Asociației “Renovabis” din Germania și un grup de reprezentanți ai Fundației „Regina Pacis” din Moldova.

Astfel, oaspeţii au avut ocazia să vadă teritoriul penitenciarului, zona locativă precum şi atelierele de studii, unde deținuții minori participă la cursurile de formare profesională la meseriile de bucătar, frizer şi cizmar. Menționăm că,  lecțiile se desfăşoară în cadrul proiectului „De noi depinde viitorul nostru!” finanţat de Asociaţia RENOVABIS din Germania. Perioada de implementare a acestui proiect este de trei ani.

În cadrul vizitei, oaspeții au discutat cu minorii din Goian despre activitățile educative și de instruire de care se bucură în această instituție și care le oferă posibilitatea de a se reîntoarce în societate și de a se integra mai ușor.

La final, oaspeții au remercat că, au fost plăcut surprinşi de cele văzute în penitenciar, mai ales de procesul educativ şi condițiile de detenție de aici.

Menționăm că, de către Administraţia Şcolii de Meserii nr.1 din Chişinău, pe parcursul anului  2014 au fost instruiţi 7 deținuți minori la specialitatea de bucătar, 7 minori la specialitatea de frizer şi 5 la specialitatea de cizmar. La moment se desfăşoară cursurile de instruire la specialitatea de cizmar la care participă 5 minori şi la specialitatea de frizer,  participă 7 deținuți minori.