Perioada de ședere pe teritoriul ucrainean a conducătorilor mijloacelor de transport auto, care efectuează transporturile internaţionale de persoane şi mărfuri, va fi extinsă de la 90 de zile la 180 de zile, pe parcursul fiecărui jumătate de an, potrivit protocolului ce urmează a fi semnat între guvernele ambelor țări. Hotărârea privind semnarea documentului a fost aprobată în ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri

Vor beneficia de o perioadă de 180 de zile de aflare în Ucraina conducătorii auto, care la momentul traversării frontierei de stat se află în misiune de serviciu, scrie Moldpres.

Negocierile pe marginea proiectului Protocolului au avut loc la 21 mai 2018, la Chişinău. Textul documentului a fost definitivat şi parafat. Scopul urmărit este facilitarea călătoriilor reciproce pentru categoriile de persoane care conform specificului activităţilor sale traversează hotarele ambelor state frecvent, în scopul efectuării transportului internaţional de persoane şi mărfuri şi din care cauză depăşesc termenul de 90 zile de aflare pe teritoriul altui stat într-o perioadă de 180 zile.