Pe parcursul ultimelor 24 de ore pompierii au stins 98 de focare de vegetaţie uscată, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI,

Cele mai multe incendii au fost lichidate pe suprafeţe din raioanele Ialoveni, Criuleni, Ungheni, Sîngerei, Teleneşti, Taraclia, dar şi din municipiul Chişinău.  La Teleneşti, Coropceni focul a cuprins peste 10 ha de teren, iar la Ialoveni, Cărbuna, pompierii au stins 18 hectare de vegetaţie. De intervenţia salvatorilor a fost nevoie şi în oraşul Taraclia, unde focul a mistuit 28 hectare de iarbă uscată, iar în municipiul Chişinău incendiile de vegetaţie s-au extins în suburbiile Stăuceni, Cheltuitorul, Durleşti, Codru, dar şi or. Vadul lui Vodă, notează Radio Chișinău.

În acest context, pompierii îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare pentru a evita aprinderea suprafețelor. Potrivit specialiştilor, vântul şi umiditatea redusă cauzează extinderea foarte rapidă a focarelor în păduri şi construcţii. Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore, focarele de vegetaţie au cuprins 218 hectare de teren, iar de la începutul anului 2019, peste 6.500 de hectare de iarbă au fost afectate de incendii.