Polițiștii de frontieră au înscris, în perioada 28 noiembrie – 4 decembrie curent, 93 de evenimente, cu documentarea a 105 persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

Astfel, poliția de frontieră a înregistrat următoarele ilegalități:

– patru persoane au încălcat frontiera de stat;
– 42 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și cel al punctelor de trecere;
– nouă persoane au prezentat documente false și falsificate;
– 28 de cetăţeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
– nouă persoane au fost documentate pentru trafic ilicit de mărfuri;
– 13 persoane cercetate contravențional pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere.

În decursul săptămânii precedente, 33 de cetăţeni străini, dar și 69 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, potrivit datelor deținute, 14 cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Federația Rusă, iar 12 conaționali în Uniunea Europeană. Din Federația Rusă au fost deportați șase moldoveni, din UE – patru.

Polițiștii de frontieră au avut 14 întrevederi de frontieră cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.

Cu referire la fluxul traversărilor a frontierei de stat, în perioada vizată s-a înregistrat o descreștere a traversărilor, comparativ cu ultima săptămână a lunii noiembrie. Fluxul persoanelor a constituit 314 144 traversări, mai puțin cu 3%, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 86 658 traversări, în descreștere cu 4,7 %.

Amintim că, începând cu 10 decembrie, vor fi instituite noi direcții de deplasare prin punctul de trecere „Palanca”, deoarece se vor desfășura lucrările de reconstrucție a podului situat pe traseul Odessa-Reni, din proximitatea localității Palanca.