Peste 75 mii de tichete de masă, cu valoarea nominală de aproximativ 3 milioane lei, au fost puse în circulație de compania franceză Edenred în primele două luni de activitate. Acest lucru a fost posibil în baza unor contracte cu întreprinderi din Republica Moldova, care au oferit angajaților lor un beneficiu extrasalarial, scrie Moldpres.

Potrivit unui comunicat remis presei, de la lansarea sa oficială, în aprilie 2018, compania a construit cea mai mare rețea de comercianți afiliați, cu peste 1300 unități comerciale în toată țara în baza acordurilor cu magazine alimentare și restaurante în care tichetele de masă pot fi utilizate.

Edenred mai planifică să lanseze peste câteva săptămâni tichete de masă electronice.

Inițiativa de introducere a tichetelor de masă aparţine Președintelui Parlamentului Andrian Candu. Acestea vor fi utilizate în cantine, cafenele, restaurante sau pentru a cumpăra produse alimentare în magazine. Angajatorii care vor oferi angajaților tichete de masă, vor fi scutiți de la plata taxelor salariale. Valoarea nominală a unui tichet va constitui 45 de lei, acestea fiind eliberate atât pe suport de hârtie, cât și în format electronic.