IMG_20140915_111651Acționând în baza criteriilor de risc, colaboratorii postului vamal  Aeroport au anihilat cu succes o tentativă de transportare peste frontiera de stat a unui lot de 8 mii  200 de pastile  în asortiment, care fac parte din grupul produselor anabolice.

Totul s-a întîmplat în după amiaza zilei de ieri 15 septembrie, cînd în cadrul unui control vamal efectuat asupra coletelor poștale, care urmau a fi transporate pe cale aeriană, datorită profesionalismului și mecanismelor de control aplicate, colaboratorii vamali au depistat un colet cu suspiciuni.

Pentru a induce în eroare colaboratorii vamali, expeditorul a indicat pe cutie și actele de însoțire a acestuia – jucării și produse alimentare, însă în urma verificărilor bazate pe analiză de risc, colaboratorii vamali au depistat 8 200 de pastile anabolice „PRIMOBOL” şi „OXANDROLON„, care erau destinate pentru o țară din orientul asiatic.

În prezent, lotul de anabolice a fost reținut în vederea expertizării și confiscării, iar colaboratorii vamali din cadrul Secţiei Contracararea Fraudelor a Biroului Vamal Chișinău, investighează cazul  sub aspect multilateral, în vederea elucidării circumstanțelor.

Reiterăm faptul, că toate mărfurile ce urmează a fi trecute peste frontiera vamală prin intermediul trimiterilor poștale internaționale se află sub supraveghere vamală, în acest context sunt aplicate toate măsurile de control, în vederea prevenirii fraudării legislației R.Moldova și a țărilor destinatare.