Înainte de a se erija în personaj onorabil și a vorbi despre filtre de integritate, fostul director al IDIS Viitorul, Igor Munteanu, ar trebui să-și vadă propriile schelete din dulap. De această părere este jurnalistul și fostul deputat Alexandru Petkov, într-o postare pe Facebook, transmite allmoldova.com.

”Voi fi curios să urmăresc cum filtrele de integritate ale noii opoziții vor reacționa la acest personaj, care se numește Igor Munteanu. Cel mai interesant este ce vor spune filtrele despre poziția sa în calitate de ambasador al Republicii Moldova la Washington, în perioada 2010-2015”, a postat Alexandru Petkov

Petkov a făcut trimitere la atitudinea comodă a fostului ambasador Igor Munteanu, în perioada în care Moldova era sufocată de atacurile asupra sistemului bancar.
”Poate vom auzi că Munteanu a adoptat o poziție principială, în cadrul discuțiilor de la Washington, față de atacurile raider asupra băncilor, jefuirea Băncii de Economii, furtul miliardului”, mai scrie fostul deputat.

Amintim că Igor Munteanu a demisionat din funcția de director executiv al IDIS Viitorul, dar a rămas în consiliul ONG-ului. Bloggerul Corneliu Gandrabur a scris că Munteanu s-a retras formal din conducerea ONG-ului și că, în realitate, continuă să îl controleze și să-l folosească pentru a promova inițiativele opoziției de dreapta.