Kobe Bryant a încetat din viaţă duminică, la doar 41 de ani, după ce elicopterul în care se afla s-a prăbuşit. Tragedia a avut loc în orăşelul Calabasas, din California, Statele Unite ale Americii. Una dintre fetele lui Kobe Bryant, Gianna Maria, denumită și GiGi, în vârstă de 13 ani, se afla alături de tatăl ei la bordul elicopterului, în momentul prăbușirii. Cei doi au murit, împreună cu celelalte trei persoane din aeronavă.

Elicopterul s-a prăbuşit şi a izbucnit un incendiu. În ciuda intervenţiei de urgenţă a salvatorilor, nicio persoană nu a supravieţuit accidentului, scrie digisport.ro. Cauza prăbuşirii este încă investigată de anchetatori.

Mai multe personalităţi din lumea sportului şi-au exprimat pe reţelele de socializare regretele în privinţa morţii neaşteptate a lui Kobe Bryant. Printre aceştia s-a aflat şi fostul jucător român de baschet, Gheorghe Mureşan, care a transmis condoleanţele sale familiei Bryant, potrivit Mediafax.

Gheorghe Mureşan şi-a exprimat pe pagina sa de Twitter, regretul morţii lui Bryant: „Odihneşte-te în pace, Kobe Bryant. Ai oferit atât de multe lumii baschetului. Rugăciunile şi gândurile mele se îndreaptă spre familia Bryant”.

Și alți sportivi de top şi-au exprimat regretul, printre aceştia numărându-se Iker Casillas, Usain Bolt, Francesco Totti, Nadia Comăneci.