Deputaţii PL şi PLDM, Ion Casian şi, respectiv, Tudor Deliu nu au susţinut proiectul de lege privind introducerea obiectivului integrării europene în Constituţia Republicii Moldova.

Cu toate acestea, la ședința Comisiei parlamentare juridice, pentru numiri și imunități proiectul a fost avizat pozitiv, cu votul majorităţii formate din deputaţi PDM şi PPEM. Socialiștii au votat împotrivă, iar liberalii și liberal-democrații au refuzat să voteze.

Amintim că, ieri, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că introducerea conceptului de „integrare europeană” în Constituție, ca element de bază a strategiei de dezvoltare a Republicii Moldova, nu trebuie negociat politic și nu trebuie să fie parte a jocurilor politice.

”Fiecare deputat va avea ocazia să demonstreze dacă este pro-european în realitate sau dacă folosește asta ca element electoral”, a spus Plahotniuc.

Proiectul privind completarea Constituției a fost propus de un grup de deputați din fracțiunea PDM și grupul PPEM. Pentru modificarea Legii Supreme sunt necesare 67 de voturi.

Timpul.md