Fiecare are dreptul de a protesta pașnic. Dar nimeni nu are dreptul de a utiliza violența și criminalitatea pentru a-și face protestul auzit. Democrația înseamnă libertatea de a nu fi de acord, iar despotismul înseamnă triumful violenței asupra stabilității, a menționat Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele PD, într-un interviu acordat pentru portalul de știri deschide.md.

Referindu-se la acuzațiile că ”a capturat” Republica Moldova și că îl folosește în interes propriu, Vlad Plahotniuc a menționat că i-ar întreba pe cei ce acuză ” unde au fost ei în ultimii ani? Cum de nu au fost la fel de vocali și de îngrijorați de această așa-zisă captivitate când Vama, Fiscul, Ministerul de Interne, cel al Agriculturii, se aflau în captivitatea unui partid? Răspunsul îl găsiţi în averile pe care le-au făcut unii dintre cei care astăzi vociferează că statul e captiv. Sunt oameni care s-au trezit brusc anul acesta, când schemele prin care fraudau statul au început să se închidă una câte una, iată de ce unii dintre ei au realizat peste noapte caă statul a devenit captiv, după ce şi-au pierdut sursele de venituri ilicite. Urmăriţi doar rezultatele din ultimele doua luni ale unora dintre instituţiile mentionate şi o să înţelegeţi mai bine ce vă spun.”

La fel în cadrul inteviului acordat pentru deschide.md, Vlad Plahotniuc a menționat că ” Prioritatea mea nu este însă urcatul pe scenă acum, acolo e plin de vedete politice care se bat să ajungă la microfon, prioritatea mea e ca, până se termină spectacolul lor grotesc, guvernarea să aibă rezultate concrete, pe care cetatenii să le simtă direct, în mod pozitiv. Acesta e, dacă vreți, cel mai bun PR şi e pe termen lung. M-am convins şi la întâlnirile din SUA că rezultatele concrete constituie cel mai bun mod de a dovedi ca eşti credibil.”