Viitorul preşedintele care va fi ales oameni, indiferent din ce zonă politică doctrinară va veni el, trebuie să uite de preocupările lui politice şi doctrinare şi să fie preşedintele tuturor, a declarat Vlad Plahotniuc pentru deschide.md.

Prim-vicepreeșdintele PDM consideră că depinde de calităţile omului şi de scopul pentru care vine în această funcţie, decât de ce preocupări politice. “Eu cred că preşedintele care va fi votat de oameni, indiferent din ce zonă politică doctrinară va veni el, trebuie să uite de preocupările lui politice şi doctrinare şi să fie preşedintele tuturor. Deci depinde mai degrabă de calităţile omului şi de scopul pentru care vine în această funcţie, decât de ce preocupări politice a avut până la votarea sa. Pentru că la noi ştiţi cum e cu viziunile geopolitice şi doctrinare: unii se schimbă peste noapte, le folosesc doar pentru a se poziţiona în funcţie de cum bate vântul, nu sunt fideli unui proiect politic original şi consistent. E important desigur ca viitorul preşedinte sa înţeleagă că Moldova se poate moderniza rapid doar cu o buna expertiză externă, cu alinierea la bunele practici din ţările europene, care şi-au demonstrat deja eficacitatea”, a declarat acesta.

Plahotniuc mai crede că moldovenii nu vor alege în această funcţie un om slab, un om fără experienţă sau un om conflictual, care vine la putere doar pentru a genera noi şi noi războaie politice. “E nevoie de un preşedinte care sa fie un om al consensului, un arbitru pentru clasa politică, un factor de echilibru între instituţiile statului şi clasa politică”, a explicat democratul.