produsealimentÎn următoarele trei zile urmează să fie întocmit un plan de acțiuni pentru protejarea producătorilor autohtonii de carne și produse lactate, care să includă: evaluarea importurilor, inițierea procesului de aplicare a taxelor de import, precum și intensificarea controului la frontieră. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi a ministrului Agriculturii, Ion Sula cu reprezentanții Asociațiilor producătorilor de carne și lactate.

De asemenea, a fost pus în discuții eventualul pericol al importurilor de produse de origine animală din Ucraina pentru piața locală și producătorii autohtoni. Totodată, s-a vorbit despre acțiunile care necesită a fi întreprinse pentru creșterea igienei pe segmentul de producere a lactatelor, dar și despre necesitatea promovării produselor autohtone prin ridicarea nivelului de consum.

„Fluxul de mărfuri are un caracter sezonier. În sezonul iarnă – primăvară nu există supra-producere pe piață.  Consider că avem timp suficient pentru sezonul viitor să venim cu măsuri de susținere a producătorilor autohtoni”, a menționat Ion Sula.