Screen Shot 2014-06-20 at 5.17.52 PM 4 lanuri cu cânepă au fost descoperite și nimicite prin ardere de angajaţii Poliţiei de Frontieră, în ultimele 24 de ore.

Ofiţerii de investigaţii din cadrul Direcţiei regionale Vest, în cadrul operaţiunii Mac – 2014, au întreprins mai multe cercetări în zona de responsabilitate. Urmare, la aproximativ un kilometru de râul Prut, polițiștii de frontieră de la Sectorul Valea Mare au depistat un lot de teren de 30 metri pătrați pe care creșteau 450 fire de cânepă. Un alt lot, de jumătate de ar, pe care creşteau circa 500 plante de cânepă a fost descoperit de inspectorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Frăsineşti, între localităţile Zberoaia şi Bălăureşti.

În ambele cazuri nu a fost posibilă identificarea persoanelor care au plantat cânepa, la fața locului s-au întreprins toate măsurile de documentare și nimicire a plantelor.

Alte două cazuri au fost contracarate de poliţiştii de frontieră din cadrul Direcţiei regionale Sud. Ieri, în proximitatea traseului Cișmichioi – Slobozia Mare, într-o plantație de floarea-soarelui s-au depistat, camuflate, 2000 de fire de cânepă, care erau cultivate printre rânduri. La locul de faţă, a intervenit grupa operativă care a iniţiat măsuri speciale de investigație, în vederea stabilirii proprietarului terenului agricol, cât și a plantelor de cânepă.

La fel, ascunse într-un lan de floarea soarelui, au fost depistate în zona de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră Brânza, două fâşii de plante de cânepă de pe care au fost ridicate şi nimicite 2137 de tufe.

Pe cazul dat se petrec acţiuni de constatare în vederea stabilirii persoanelor care se ocupă cu creşterea şi cultivarea plantelor care conţin substanţe narcotice, pentru a fi atrase la răspundere conform legislaţiei în vigoare.