O femeie în vârstă de 30 ani a fost reţinută de căre ofiţerii Secţiei pentru combaterea infracţiunilor în locurile publice şi transport urban a Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind suspectată de pungăşie. Ea a fost observată şi reţinută imediat după ce ar fi sustras portmoneul din geanta unei doamne, în timp ce se afla într-o zonă supraaglomerată din Piaţa agricolă a sectorului Centru.

Suspecta era însoţită de o minoră, în vârstă de 10 ani, care ar fi încercat să dispară în mulţime, iar portmoneul l-a aruncat sub un automobil parcat în preajmă. Ulterior, poliţiştii au însoţit-o la Inspectorat pentru documentare conform procedurii legale, unde şi-ar fi recunoscut vinovăţia.

Este de menţionat că, până în prezent proprietara portmoneului nu s-a adresat la Inspectoratul de Poliţie a sectorului Centru, în legătură cu dispariţia portmoneului, fapt pentru care este solicitată să se prezinte şi să fie audiată în calitate de victimă, precum şi să-i fie returnat portmoneul cu bani.

În acest context a fost iniţiat un proces penal iar suspecta riscă fie cercetată pentru pungăşie. Conform legislaţiei penale în vigoare se aplică sancţiunea sub formă de amendă în mărime de la 13 000 lei la 17 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.