În perioada 5 – 11 iunie 2017, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 393 090 traversări, dintre care un număr de 231 416 traversări ai cetățenilor R. Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 84 950 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în străinătate – 44 095 traversări.

Pe parcursul săptămânii trecute, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 124 de evenimente, cu documentarea a 136 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
– cinci încălcări ale frontierei de stat;
– 38 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– opt persoane au prezentat documente false și falsificate;
– 33 de persoane au prezentat viniete nevalabile;
– 15 cetăţeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
– cinci tentative de trafic ilicit de mărfuri;
– 22 de contravenții cu privire la încălcarea regulilor de expoatare a vehiculelor;
– patru persoane cercetate contravențional pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 126 de procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 126 650 lei și încasarea amenzilor de 43 725 lei.

În decursul săptămânii precedente, 50 de cetăţeni străini, dar și 476 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, șase cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Uniunea Europeană, iar alți doi în Federația Rusă. Din UE au fost deportați doi moldoveni, iar din Rusia un conațional.