Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova marchează 27 de ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, şeful Poliţiei de Frontieră, Fredolin Lecari a adresat un mesaj în care menţionează importanţa acestei structuri în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, scrie trm.md.

„Astăzi, Poliţia de Frontieră se prezintă ca una din structurile Ministerului Afacerilor Interne ajunsă la maturitate instituţională, pregătită şi capabilă să răspundă provocărilor actuale. Totodată, reuşeşte să se bucure de respectul structurilor similare din alte ţări şi să se afirme ca un partener de încredere în lupta cu infracţionalitatea transfrontalieră”, se menţionează în mesajul şefului Poliţiei de Frontieră Fredolin Lecari.

După proclamarea independenţei Republicii Moldova, preşedintele Mircea Snegur a semnat pe 3 septembrie 1991 Decretul cu privire la frontiera de stat. Ulterior, pe 10 iunie 1992 a fost emis Decretul privind măsurile urgente de organizare a pazei frontierei de stat a Republicii Moldova în baza căruia a fost creată Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova.