În perioada sărbătorilor de iarnă, polițiștii de frontieră din cele cinci Direcții regionale, SPF Aeroportul Internațional Chișinău, dar și din unele structuri responsabile de supravegherea și trecerea frontierei de stat, individual sau în comun cu funcționarii vamali vor activa la capacitate maximă, indiferent de situație, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră, transmite EVENIMENTUL.

O parte din efectivul Direcției regionale Centru, dar și din sectoarele adiacente celor mai vulnerabile structuri de frontieră, vor completa necesarul de resurse umane, spre exemplu pentru: Leușeni, Sculeni, Criva, Aeroportul Internațional Chișinău, Palanca și Tudora.

Totodată, până la ziua de astăzi s-a suplimentat numărul în PTF-uri după cum urmează:

PTF Otaci – 2 persoane;
PTF Costești – 2 persoane;
PTF Criva – 2 persoane;
PTF Tudora – 2 persoane;
PTF Sculeni – 2 persoane;
PTF Leușeni – 3 persoane și alte 3 persoane din cadrul Direcției Regionale Vest;
PTF Giurgiulești-2 – 2 persoane;
PTF Cahul – 2 persoane.

În vederea degajării circulației transfrontaliere, Poliția de Frontieră recomandă călătorilor să aleagă pentru traversarea frontierei și alte puncte de trecere din proximitatea celor mai solicitate, spre ex.: pe linia PTF Leușeni de ales PTF Cahul sau PTF Costești, pe linia PTF comun Criva să fie PTF comun Larga sau PTF comun Briceni, în proxima PTF Otaci este PTF Ocnița, în direcția PTF Mirnoe este PTF Vulcănești, iar mai aproape de PTF Giurgiulești-Reni este PTF Cișmichioi.

Totodată, înainte de a porni spre frontieră să se consulte aplicația de pe pagina oficială TRAFIC ONLINE, care estimativ prezintă media timpului de așteptare din toate punctele de trecere. La fel, vă amintim că activează non-stop Linia VERDE a IGPF (022 259 717), unde ofițerii de serviciu vă vor informa nu doar despre regulile și condițiile de traversare a frontierei de stat, dar și situația de moment în punctele de trecere.

„Vă asigurăm că de sărbători vom lucra în regim alert pentru a nu permite formarea blocajelor la trecerea frontierei de stat, iar timpii de așteptare să fie reduși la maxim”, comunică Poliția de Frontieră.